Devetzvezdni KI​​​​​​​​​​​​​​

My Image

Pokloni mi ​​​​​​​kavo​​​​​​​

Nekaj je v zraku...

My Image

Lepo zagorjena polt
na naraven način

BREZ SONCA

Devetzvezdni KI: Podporni krog pretvorb

Devetzvezdni KI, pet pretvorb, devet KI zvezd in devet KI hiš


Vpliv 9Ki hiše na posameznika


Vsak od nas v življenju velikokrat obišče vsako '9KI hišo'. Tako je dobro, da se zavedamo lastnosti hiše in tako lahko izkoristimo prednosti, ki jih dobimo, ko gostujemo v njej. Lahko se celo naučimo uporabljati lastnosti, da nam pridejo prav celo takrat, ko nismo pod tako močnim vplivom hiše. Kajti človek se ves čas giblje k popolnosti. K popolnosti s katero se je rodil, pa je kasneje skozi proces odraščanja mnoge svoje lastnosti opustil zato, da je lahko preživel v družbi, v katero se je rodil.

Da lahko vidimo, kako energije 9KI hiše vpliva na posameznika, je nujno poznati 9KI zvezde. Vsako posebej. Ni pomembno le, da o lastnostih zvezde čitamo, se učimo na seminarju - Pomembno je, da to energijo občutimo. Že mesečna energija je dovolj jasna, močna in očitna, da se iz dnevnih doživetij in poznavanja mesečne in letne energije že dobimo izkušnje. Tako izkušnje in teoretično znanje zlagate v zakladnico  možnosti.Devetzvezdni KI - vpliv hiše
 

Yin - Yang ali Yang - Yin


Te besede Slovencem niso domače. Vendar jih lahko prikažemo tako, da nam domače - postanejo. V resnici je pomen zelo enostaven, to pa ne pomeni, da ni bistven, pomemben, osnoven. Je. Eden najbolj osnovnih pomenov. Polarno razmišljanje


In bo kdo rekel: "Pa spet en zapleten izraz, ki nam ni domač. Pa je. Malodane vsak od nas pozna magnet. Magnet je 'polaren'. To pomeni, da ima dva dela, ki se medsebojno odbijata. To lahko vidimo takrat, ko približamo dva magneta in ju obračamo. Občutimo, da se dva pola privlačita in, ko en magnet obrnemo, se taista dva magneta odbijata.


Devetzvezdni KI: Naredi iz svojega življenja -VEČ

Začetek in konec - Spredaj in zadaj

In zadevo lahko prikažemo še na en preprost način? Takole: Vse, kar ima začetek - ima konec. Vse, kar ima 'zgoraj' ima tudi spodaj. Vse, kar ima 'znotraj' ima tudi 'zunaj'. Vse kar ima 'levo' ima tudi 'desno'. Vse kar je 'majhno' je lahko tudi 'veliko', vse, kar je vroče je lahko tudi hladno. Takšne primere lahko vidimo in gradimo v nedogled. Verjamem pa, da je do sedaj vsak 'ujel' bistvo.

Tako je yin - yang rezultat polarnega razmišljanja. Yang preprosto pomeni tisto, kar je večje, kar je širše, kar se širi, kar se daljša, veča, kar je bolj votlo v primerjavi z drugim - yin polom. Yin je manjši, yin je bolj gost, bolj hladen, se oža, krči, hladi, manjša. Pomembno pa je, da sta yang in yin vedno skupaj - sta 'polarna'. Kot kovanec. Kovanec tudi dva pola. Ima 'cifro' (tam kjer je napisana številka in ima 'glavo' - tam, kjer je podoba. In kovanec je oboje, tam kjer je cifra in tam kjer je 'glava'. Kovanca ne moremo razkleniti na dva dela. Če pa ga razklenemo, ni več kovanec. In tako velja za vse stvari. Ko na primer iz drevesa odtrgamo dva oreha. Eden je večji in drug je manjši. Tako za prvega rečemo, da je yang in drugi je v primerjavi s prvim - yin. Topel poletni dan je yang v primerjavi z deževnim, hladnim dnevom. Yin in Yang in polarno razmišljanje


Yin in yang je torej vedno primerjava. Je polarno razmišljanje. Tako tudi v Devetzvezdnem KI vse stvari in lastnosti lahko okarakteriziramo z yin in yang. Tudi Devetzvezdni KI zvezde in njihove hiše. Razmišljamo lahko zelo slikovito. Predstavljamo si lahko celo zvoke in občutimo občutke. Kako? Recimo, da v 'vročo', sončno hišo 9KI zvezde Vijolični Ogenj 9 pride 'na obisk' Devetzvezdni KI zvezda Bela Voda 1. Mokra, hladna, lahko celo ledena. In, ko pride na vročino, se led tali, voda segreva in hlapi. Tisto, kar je prej kos ledu lahko postene vroča, kipeča voda in nato puhajoča, še bolj vroča para. - Voda postaja podobna ognju: je dinamična, hitra in nenavadno spremenljiva, prisotna v vsakem kotu hiše v kateri gostuje. In nato se lahko vprašamo različna, zelo preprosta in zelo človeška vprašanja: je takšno 'obnašanje' gostitelju všeč? Ali mu godi, da voda pozna prav vse kotičke njegove hiše - od kleti pa do podstrehe in celo v dimnik je prišla!

 

Polarno razmišljanje in vsakdanje življenje 


S takšnim, polarnim, yin in yang ramišljanjem lahko vsak človek pride do zanimivih, zaključkov medsebojnega delovanja Devetzvezdni KI zvezd, ko se medsebojno gostijo in obiskujejo. Ta način razmišljanja je osnova, s katerim si vsak praktik pomaga, da dojame prepletajoče se energije in posledice, ki iz tega medsebojnega delovanja nastanejo. Iz poznavanja yin in yang in z neprestanim polarnim razmišljanjem človek dojame več in boljše. Hkrati je lahko bolj miren in prijazen do svojega okolja. Kajti zaveda se, da je vsak, ki je 'sovražen' lahko tudi 'prijateljski'. Da je vsak, ki je vroč lahko tudi hladen. Vsak, ki je prijazen tudi grob in nesramen. In, ko človek dojame, da lahko vse vidi le v širini, moči in v obsegu, ki jih je sposoben sam, laže sprejema vse svoje okolje in ljudi v njem - sebe.

 

Devetzvezdni KI - zvezde


Zvezde imajo imena po čisto zemeljskih stvareh. 9KI zvezda Bela Voda 1 ima ime po vodi, ki jo ljudje pijemo, v kateri se umivamo, s katero peremo.  To pa ne pomeni, da je voda, ki jo pijemo tudi 9KI zvezda Bela Voda 1. Ni. A hkrati je res, da se 9KI energija Bela Voda 1 rada zadržuje tam, kjer se zadržuje voda. Lahko rečemo, da je 9KI zvezda svojevrstna energija, ki ima podobne lastnosti kot snov, predmet, delovanje, s katerim to energijo primerjamo v našem vsakdanjem svetu. Tako 9KI zvezda Temnozeleno Drevo 4 ni drevo ali les; Zvezda Vijolični Ogenj 9 ni ogenj; Zvezda Rdeča Kovina 7 ni zlato ali baker in tako naprej. 9KI zvezde in njihove lastnosti si na ta način le laže predstavljamo in laže razmišljamo o njih - in o vsem, s čemer so te zvezde povezane. V nadaljevanju tako le na hitro opišem nekaj lastnosti 9KI zvezd, vi pa jih lahko raziskujete naprej. Kajti vse lastnosti, ki pripišete naši 'vodi' s katero se umivamo, lahko pripišete tudi 9KI zvezdi Bela Voda 1. Ta način razmišljanja velja tudi za vse druge 'pretvorbe' - 9KI zvezde.

 

Le kaj pomeni beseda - pretvorba


Zato preden gremo v opis posamezne 9KI zvezde, poglejmo to zelo pomembno lastnost 9KI zvezd: Pretvorba. Kajti 'zvezda' ni 'element', ni nekaj stalnega, nekaj nespremenlivega; nekaj, kar lahko vedno vidimo na isti način, v istih oblikah. Ravno obratno. 9KI zvezda je dinamična, spremenljiva. Kar spomnimo se na običajno vodo. Voda je tekoča, hladna, čista, prosojna. Vendar je voda lahko tudi led ali para. Voda je lahko umazana, motna in smrdljiva. Lepa, čista, hladna in sveža je le takrat, ko se mirno v majnih vrtincih pretaka čez kamenje, pesek v strugi polni sonca. Tako je potrebno na podoben način potrebno gledati 'polarno' tudi na vsako drugo 9KI zvezdo. Če je torej vroča, je lahko tudi hladna; če je odprta, je lahko tudi zaprta. In to velja za vse njene lastnosti.  Tako za 9KI zvezde rečemo, da so 'pretvorbe', kajti 'pretvarjajo' preoblikujejo energijo s katero se srečujejo. Na tem mestu so 9 KI zvezde opisano zelo na hitro, ohlapno. Vendar sedaj vsak sam, ki je dojel zgornje odstavke, lahko sklepa o tem, katere in kakšne energije nosi in pretvarja posamezna 9KI zvezda.

 

Kako se energija pretvarja (preoblikuje)

 

Rdeča kovina 7, bela kovina 6


Pozabimo na fiziko, ki smo se jo učili v šoli. Poglejmo na svet preprosto. Na enostaven - človeški način. Kajti energije so v Devetzvezdnem KI opisane na način, ki ga lahko razume otrok: Na hladni kovini, se pojavljajo kapljice vode - rosa, kondenz. Pojavljajo se tudi na kamenju. Kovine so goste, močno prevajajo toploto (hlad). A takšno je tudi marsikatero kamenje. Recimo granit. Tako v Devetzvezdnem KI tudi kamenje uvrščamo v 'kovino'. Kovina je 'mati' vode. Kajti voda 'nastaja' s pomočjo 9KI pretvorb rdeča kovina 7 in bela kovina 6. 
 

9KI zvezda Bela Voda 1


Bela Voda 1 je v primerjavi z drugimi zvezdami - yin. Načelno je gosta, hladna, temna ali nevidna, tesno se prilegajoča in zasede katerikoli del prostora, kamor pride. Ko je v svojem 'elementarnem' stanju je čista, prozorna, hladna, pretakajoča se, mirna in tako zrcali svojo okolico - na površini in na globini. Njeno zrcaljenje je lahko tako verno, tako natančno, da ne moremo razločiti med resnico in njenim odsevom.


Bela Voda 1: Začetek kreacije

 

9KI zvezdi Mlado Drevo 3 in Odraslo Drevo 4


Ti dve zvezdi sta si zelo podobni, pa vendar tudi zelo različni. Ko v naravi iščemo te energije zato, da bi sklepali o lastnostih 9KI zvezde Mlado Drevo 3 se lahko ozremo na vsako mlado bilko, ki je komajda pogledala iz semena, pa vendar je močna, da razmika in dviga kamenje, da bi le prišla do sončne svetlobe, do zraka in do več hranil: vode in prsti. Kajti, če ne najde virov energije zase v zelo kratkem času, potem ji poidejo moči in uvene ter umre.

9KI zvezda Odraslo Drevo 4 je povsem drugačna. Sedaj že lahko sklepate o njenem delovanju tako, da opazujete veliko odraslo drevo in njegovo obnašanje. Odraslo drevo je že našlo vire vode in vire plodne prsti. To drevo se je usidralo med skale in našlo v njih oporo, hkrati pa je odvisno od njihove stalnosti in stabilnosti. Če je drevo zraslo na skali na previsu in bo s previsa padla skala, bo z njim najbrž padlo tudi drevo. 9KI zvezda Odraslo Drevo 4 deluje počasi, nežno, skoraj nevidno in dolgoročno. Dviga se visoko v zrak in svetu, vsem bitjem v okolici kaže, da je tu, na tem mestu voda, da je plodna zemlja in, da prav to drevo tu daje možnost opazovanja okolice, senco pred pripeko in zavetje pred vetrom. Hkrati je les edina stvar na svetu, ki gori. Drevo je torej 'mati' ognja.
 

9KI zvezda Vijolični Ogenj 9


Sedaj znate o lastnostih 9KI zvezd že dobro sklepati iz opazovanja njihovih 'dvojnikov' iz materialnega sveta. Mar ne? V našem običajnem svetu je ogenj tisti, ki je popolnoma odvisen od lesa, od dreves. Seveda je res, da lahko gori tudi kovina. Vendar do tako visoke temperature, da ogenj lahko vžge kovino, lahko pride le tako, da prej 'kuri' les. Ko les gori, ko 9KI zvezda Vijolični Ogenj 9 pretvarja energijo lesa v toploto in v pepel - od sebe daje svetlobo in toploto. In ogenj se vedno širi tja, kjer je še kaj lesa - kjer so še drevesa, ki jih lahko pretvori. Mnogi začetniki, ki se pričnejo ukvarjati s feng shui in devetzvezdnim KI govorijo o tem, kako je 9KI zvezda Vijolični Ogenj 'dobra'. Pa ni ne dobra ne slaba. Enostavno je. Ko potrebujemo toploto, je za nas dobra, ko je toplote odveč - je slaba. Torej smo ljudje tisti, ki isto stvar enkrat ocenimo kot dobro in drugič kot slabo. To je enostavno pretvorba, ki les pretvarja v energijo in v pepel. Z delovanjem ognja, iz pepela, vode in delovanjem dreves nastane - prst. Ogenj je 'mati' prsti.


Vijolični Ogenj 9

 

Prsti: 3 'prstene' zvezde: 9KI zvezda Črna Prst 2, 9KI zvezda Rumena Prst 5, 9KI zvezda Bela Prst 8


O teh in drugih zvezdah lahko več izveste iz knjig. Lahko pa boste izvedeli tudi iz tečajev, ki jih pripravljam. Nekateri bodo na 'netu' in druge bom vodil osebno. Seveda so osebni tečaji tisti, kjer se človek nauči hitreje, več in bolj globoko, popolno, pa vendar so tudi tisti na 'netu' lahko zlata vredni takrat, ko se človeku mudi ali, ko bi rad ponovil to, kar se je naučil na tečaju.

Prst je torej nastala iz gorenja dreves in je zmes vode in delovanja živih organizmov v njej. Poznamo črno prst, rumeno prst in belo prst. Črna prst je najbolj rodovitna in je tudi redka. Največ je rumene prsti (pri nas, v Sloveniji bi ji rekli 'rjava prst'. A ker kozmologija izvira iz kitajske, in tam je največ rumene prsti, ji še kar naprej rečemo: rumena prst. Ko pa sklepamo o njenih lastnostih, pomislimo na malce bolj ilovnato, rjavo prst. Bela prst je načelno le v gorah. Opazimo jo lahko več ali manj le po daljšem dežju, ko po skalah 'pišemo' s prstom. Takrat lahko vidimo, da naš prst postane bel. Ko je ta prst suha, je trda kot kamen. Podobno velja tudi za rumeno prst. Črnica pa je le redkokdaj tako suha, da bi bila kamnita. Bolj pogosto je sipka kot pesek. 9KI zvezda Črna Prst 2 predstavlja najbolj rodovitno prst. Hrani vsako rastlino in bitje, ki se pojavi v njej. Da bi rastlina dobila dovolj hranil iz rumene prsti, mora biti že dovolj močna in aktivna. In 9KI zvezda Rumena Prst 5 pooseblja lastnosti te prsti. 9KI zvezda Bela Prst 8 je trda celo takrat, ko je mokra. Celo takrat, ko redkim, prilagojenim rastlinam nudi tisto nujno količino vode in hranil, da preživijo v trdem gorskem podnebju. In prav takšne lastnosti ima ta zvezda.

Ko se prsti nalagajo v sloje eden nad drugim, ko se gostijo zaradi pritiskov gornjih plasti in se sušijo, postaja ta prst vse bolj zbita, vse bolj suha in drobni delci se zraščajo s kristali v - kamen in s pomočjo ognja tudi v kovino. Prst je torej 'mati' kovin.Podporni krog


In tako je  na zelo preprost način opisan in zaključen podporni ali ustvarjalni krog. Za začetek je to dovolj. Vsak pa naj ve, da je osnova vsega yin in yang in opazovanje narave in sklepanje o lastnostih in medsebojnih vplivih naravnih elementov, ki jih nato preslikamo v 9KI zvezde. Tako ima lahko vsak, ki se nauči osnovnega izračuna energij in sklepanja o delovanju njihovih medsebojnih lastnostih dostop do širokega znanja o tem svetu. To vedo mnogi. Že stoletja je pet pretvorb (slabo ime: pet elementov) osnova za kreacijo dramskih del, knjig in razmišljanja o svetu.  9KI zvezd - 9KI hiš


Iz zgoraj povedanega sledijo lastnosti devetih 9KI zvezd. In iz lastnosti vsake 9KI zvezde izhajajo tudi lastnosti 9KI hiše, ki jo je 'zgradila' ta zvezda. Kajti vsaka si zgradi hišo zase in po svojih lastnostih. In kdor gostuje pri tej zvezdi, avtomatično dobi njene lastnosti. Kajti, ko gremo v goste, je hiša gostitelja za nas enaka kot zanj. Ima ista okna, isto streho, stopnišče, kuhinjo, spalnico, napeljavo in hišni red - za vse. In tako je tudi  v Devetzvezdnem KI. Ko gostujemo v hiši posamezne 9KI zvezde, je njihova hiša naše začasno prebivališče in sčasoma se pričnemo obnašati tako kot se obnaša ta zvezda...

Da izveš o načinu razmišljanja v kozmologiji Devetzvezdni KI še več, obiskuj spletno stran in tale blog. Še več pa izveš na seminarju in tečaju.

Hvala, da spremljaš Devetzvezdni KI blokec.
Vojko 
My Image

Naredi teh 5 potez
in povečaj tvojo 
​​​​​​​osebno moč!

Odlični parfumi 
​​​​​​​za moške in ženske

My Image