Devetzvezdni KI​​​​​​​​​​​​​​

My Image

Pokloni mi ​​​​​​​kavo​​​​​​​

Nekaj je v zraku...

My Image

Lepo zagorjena polt
na naraven način

BREZ SONCA

Temnozeleno Drevo 4 - Mesečni predvid: December 2018

Vojko J Kalan

Tvoja mesečna 9-zvezdni KI energija

 

Tvoja mesečna 9-zvezdni KI energija

 

Preteklost pleše s Prihodnostjo 

 

Dva meseca bolj energijskega življenja je za tabo. Če vsaj delno upoštevaš predvide, imaš več moči in laže odkrivaš in aktiviraš kopico možnosti in priložnosti, ki ti jih daje celoletno gostovanje v 9 KI hiši Vijolični Ogenj 9. Pojavijo se v tisti smeri, na tistem področju, v katerega daješ svojo pozornost. Zavedaj se, da tu gori tvoja energija. Tudi v mesecu decembru. In ravno sedaj dobiš povratno informacijo o vsem tvojem letošnjem delovanju. Zanimivo je, da ljudje dobre informacije, pohvale sploh ne opazimo, če ni okrašena s pisnim priznanjem, z 'medaljo', čeprav karma tudi te vrste pohval deli ves čas. Lahko bi se veliko naučili od njih in trpeli manj. Kajti splošno človekovo prepričanje je, da se več nauči iz težav, iz trpljenja. In seveda se prepričanja še bolj intenzivno v resnici uresničujejo ravno takrat, ko je človek pod vplivom 9 KI energije Vijolični Ogenj 9. Ko prečitaš predvid v celoti, se vrni na začetek in ga preberi še enkrat. Verjamem, da ti nekaj stvari postane veliko bolj jasno. In nato ti priporočam, da pozorno prebereš tvoj letni predvid in nato tega, mesečnega (vsaj) še enkrat. Na ta način ti letna energija in karmična sporočila pridejo res v zavest. In verjamem, da na ta način končno pričneš res uporabjati to energijo v tvojo korist. Kajti to, kakšno energijo dobiš (in tudi to kar se ti konkretno dogaja v življenju) je skoraj povsem in v celoti odvisno le od - tebe. Seveda lahko vse to zanikaš. Zapreš predvid in ne čitaš naprej. In se s tem odrežeš od uspehov od možnosti in priložnosti, ki jih še lahko prikličeš v svoje življenje. Odločitev je tako kot vedno le tvoja!

 

 

 

Karmo oblikuješ ti. S tvojim delovanjem. Vendar ljudje dostikrat pozabljamo, da je tudi nedelovanje - delovanje. Če na primer ne daješ pozornosti sebi: prosti čas; mir, tišina, mirovanje - v popolni budnosti; gibanje; zdrava prehrana, itn, tvoje počutje ne more biti odlično. Zatorej dobiš karmična sporočila tudi na vseh teh področjih. In dobro je, da se zaveš preprostega dejstva: Človek dela boljše odločitve, ko je v dobrem 'psihofizičnem stanju', ko se odlično počuti. In tako je edina dobra odločite, ko se človek ne počuti odlično, da naredi vse, da bi se počutil bolje in šele nato sklepa druge odločitve. 

 

Ne oklevaj pri odločanju. Ne čakaj, da bi imel dovolj podatko, da dobiš notranji občutek. Najprej se odloči da poskrbiš zase, da se počutiš dobro, če ne odlično, nato šele sprejmi naslednjo odločitev. Odločanje je kot kondicija. Bolj kot treniraš, boljšo kondicijo imaš. Večkrat kot se (zavestno) odločiš, laže, hitreje in bolje se odločaš.

 

In, če te karmično sporočilo boli, si pomagaj s tremi preprostimi vprašanji. Vprašaj se:

- "Ali sem sedaj v tem trenutku?"

- "Kaj mi sporoča karma?"

- "Kako mi to sporočilo pomaga?"

 

 

  

 

Počutje in zdravje
 

Počutje in zdravje

 

Resnica te osvobaja!

 

 

Pravijo, da 'resnica boli'. A kot vsako posploševanje, je tudi ta posplošitev - laž. Kajti resnica človeka tudi razveseli in osvobaja. Ko se človek zaveda, da je ta trenutek živ in je odločitev v tem trenutku njegova, lahko hitro deluje v prid svojemu počutju in zdravju ali pa naredi poteze, da se pred resnico skrije, zavaruje, da si zakrije oči in 'potisne glavo v pesek' - kot to menda naredi noj (če ima pesek okoli sebe) ali po človeško - poje ibuprofen ali naprosyn ali lekadol ali kaj podobnega, kar povzroči prenehanje bolečine ali pa mu postane vseeno v kakšnem stanju je.

 

Ker je december tvoj karmični mesec to pomeni, da dobiš karmična - prava sporočila o stanju tvojega telesa, duha, odnosov, posla, financ in še česa. To je torej čas resnice. Ti pa odločaš o tem, kaj v tem trenutku narediš. Ali potisneš glavo v pesek, ali pa se soočiš z resnico. Jo sprejmeš. Jo natančno preučiš in preučiš tudi situacijo v kateri si. Morda je tudi prva odločitev prava - takrat, ko so tvoji strahovi tako močni, da jih doživljaš kot resnico. Če noj sreča divjo mačko, ki ga lahko poje in vtakne glavo v pesek, mora biti presneto 'korajžen'   - ali pa premeten - da ga ne bo strah medtem, ko mu mačka pregrizne vrat. Vendar - če je bila življenjska nevarnost le umišljena, čez čas dvigne glavo na plan lahko odkoraka naprej novim dogodivščinam naproti. 

 

Predlagam ti, da modro izbereš način tvojega obnašanja. In tudi takrat, ko te ima, da se skriješ, zagotovo pomaga, če pogledaš okoli sebe, popiješ kozarec vode, nekajkrat globoko vdihneš in, če je mogoče, greš na kratek sprehod v naravo in se nato pogovoriš s prijateljem, zaupnikom. Ko to narediš bo pogled na resnico bolj jasen. In, 'ker se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha' ti povem še geslo, ki ga ima (zame) zelo dober in korekten zdravnik Dr. John Bergman: "Vse se da rešiti, dokler človek lula in kaka." Torej ne glede na to kakšno je tvoje počutje, kakšna je tvoja situacija, še vedno jo imaš možnost izboljšati. Vendar to zahteva tvojo odločitev in tvoje delovanje. Ne reši te noben terapevt ali zdravilec. Rešuješ in rešiš se lahko le - ti. In karma ti tu pomaga, ko ti daje prava sporočila. In sporočila niso v glavi. Ne rojevajo se kot strah zaradi katerega bi bilo treba glavo potisniti v pesek, ne kažejo se v obliki ljudi, ki te strašijo s posledicami. Kažejo se v življenjskih situacijah, na in v tvojem telesu in v tvojem počutju in v ljudeh, ki te bodrijo in ti kažejo zmagovalce in ti pomagajo, da na to pot stopiš tudi ti. Za to ne rabiš diagnoze, ne uničujoče kemije. Potrebuješ sebe. In odločitev v prid življenju in dobremu počutju. 

 

Zelo pomembno: pokloni čas zase. Vsaj petnajst minut. Vsak dan. Pokloni si čas v miru in tišini in mirovanju. . Brez telefona, brez prijateljev, brez radia, tv in glasbe in brez domače živali, ki ti jemlje pozornost. Naj bo tvoj um 'žival', ki jo paseš. A pazi! Na pašo ne sprejemaj tegob in strahov. Naj se le pasejo. A izven tvoje ograde. In pozorno jih spremljaj, da mirno odvrneš vsako njihovo vmešavanje v tvoje sanje. - Čas zase se ti bogato obrestuje z rešitvami težav. In te rešitve ne pridejo na dan med temi petnajstimi minutami. Ne. Pridejo na dan takrat, ko jih potrebuješ!   

 Ljubezen in odnosi
 

Ljubezen in odnosi

 

Zahvali se

 

 

Ne. To kar ti svetujem, ni lahko. Ni se lahko zahvaliti takrat, ko te zaboli. Ko začutiš, da je puščica zadela v sredino resnice. In nikar se ne sprenevedaj z mislijo, da te ljudje iz tvoje okolice želijo prizadeti. Ne. Običajno se jim sanja ne, da so te njihove besede zadele v srce. Tisti, ki ti govori o tem, da so ti ljudje tvoji sovražniki, je doma v glavi. Ta je tisti, ki ti govori, da nisi nič vreden, da si ne upaš, da si 'zguba', da tvoja odločitev, da tvoje delovanje ne pomeni nič. Ni ga lahko prepoznati, saj uporablja vse tvoje znanje. A vedno prihaja - iz glave. Rečemu mu 'ego'. Ego ti ne želi nič slabega. A se boji sprememb. Zagovarja vse, kar si sprejel kot navado: skozi vzgojo, skozi šolo, skozi študij, skozi posel in vsakdanje življenje. - Ko se zavestno sprehodiš v srce, ga ne slišiš več tako močno, a nima več moči. Odveč je prepir. Le opazuj ta glas, ki te prepričuje, da to, kar pišem tu, ni dobro in ne prav. Da je on tisti, ki ve, kako je potrebno delovati. Pravi ti, da se soočiš s človekom, ki ti je podal resnico. Da ga okaraš za nesramno dejanje. Pa je res takšno? Ko se zahvališ za to, kar so ti ljudje sporočili, utišaš lažnivce, ki so hoteli prepir in okrepiš zavest tistih, ki ti želijo dobro. Da bodo bolj pozorno podajali svojo resnico tebi, saj čutijo, da te boli. In tako si bliže resnici.     

 

 


Posel, služba, denar
 


Življenjski cilji, posel, služba, denar

 

Pozorno in brez omejitev!

 

 

 

Decembra se že uresničujejo tvoja dela začeta oktobra in celo tista od pomladi. Stvari, ki jih delaš vneto in iskreno se razvijajo v tvoje dobro. Je pa to čas, ko je pomembno natančno opazovati vsako lastno potezo in njene posledice. Kajti karma ti skorajda nemudoma sporoča, kako dobre so tvoje poslovne poteze. Če imaš kdaj občutek, da vse stvari stojijo na mestu, da se nič ne premika naprej. Natančno poglej kako deluješ. Kaj lahko izboljšaš. Kaj lahko vključiš ali pa izključiš iz tvojega delovanja (pogodbe, načrta, nabora). Pogovori se s svojimi sodelavci in partnerji. Decembra sicer vidiš in občutiš rezultate tvojega delovanja, vendar pa še ni tistih pravih rezultatov tvojega letošnjega dela. Ti pridejo v naslednjih mesecih.

 

 

 

 

Potovanje, selitev

 

Potovanja, izleti

 

Vse prihaja k tebi!

 


Včasih se mi že zdi, da sem dolgočasen, ko ti govorim in pišem, da zate potovanje ni zaželeno. Kot 'štirica' to najbrž že veš. Imaš zelo malo ugodnih smeri gibanja. Ko pa so te odprte, so odlične. Vendar to ni letošnji december. Poleg vsega si v karmični situaciji, ko bi vsak korak, vsak izlet izven tvojega življenjskega kroga pomenil, da se odmikaš od karmičnih dogodkov in sporočil. No, to ne pomeni, da ne smeš na izlet ali silvestrovanje k svoji mami, hčerki, sinu, bratu v sosednje mesto. Ni problema. Le ne zadržuj se tam predolgo časa. Kajti vse kar potrebuješ in kar ti je ljubo, ta mesec pride k tebi.  

 Pregled meseca

 

Pregled

 

Kvantni skok!

 

 

Dva meseca podpornega energijskega življenja je za tabo. Če vsaj delno upoštevaš predvid, imaš več moči in laže odkrivaš kopico priložnosti, ki ti jih daje možnost celoletno gostovanje v 9 KI hiši Vijolični Ogenj 9. Zavedaj se, da tu gori tvoja energija. Tako je skorajda vse, kar doživljaš: vsi 'problemi', težave, težke situacije in tudi zabava, priložnosti hitrejše poti k tvojim vizijam, sanjam - ne le ta mesec, temveč celo leto - v večini odvisno od tvoje naravnanosti. Že slišim zanikanje, da ne kličeš teh težav v življenje; da je za to odgovoren ta ali oni. Prav imaš. Vendar je tvoja vodilna misel, tvoja naravnanost tista, ki v tvoje življenje te situacije prikliče in jih oblikuje. In letošnji december je tvoj karmični mesec, torej v tem času prejmeš učenje za vse pretekle mesece, pa še kakšno lekcijo, ki se jo še rabiš naučiti - 'za nazaj'!

 

To pa ne pomeni, da ne moreš, ne smeš dvigniti tvojega nivoja počutja, da ne smeš v sebi nositi zadovoljstva, da ne smeš sedaj oblikovati tvoje poglavitne misli v smeri tvojih sanj in ciljev. Ravno nasprotno. Zaželeno je, da to misel oblikuješ. Zaželeno je, da ohranjaš stanje notranjega zadovoljstva. Živiš v sedanjem trenutku - na ta način sprejmeš pravo vsebino karmičnih sporočil! Gojiš hvaležnost za uspešno sprejemanje teh sporočil in dobro počutje, da si zgradil-a sposobnost takšnega delovanja. Ko se zavedaš katero tvoje delovanje je povzročilo karmični dogodek, ki ga doživljaš. Ko sprejmeš resnico trenutka in sprejmeš odgovornost vsaj za način, na katerega sprejemaš sporočilo (če že ne za vzrok karmičnega dogodka), vidiš več, dojameš veš in to je način s katerim lahko ta mesec opraviš kvantni skok v kvaliteti življenja. In ko je vsaka tvoja odločitev, vsako tvoje dejanje usklajeno s tvojimi sanjami - te sanjam približuje in oddaljuje ne - ti zadnja dva meseca gostovanja v 9 KI hiši Vijolični Ogenj 9 pokažeta tvoj nov svet v novi luči. Bližji in laže dosegljiv!

 

Tale tvoj predvid je močan. (Na mojo in tvojo žalost ga večina vas ne bo upoštevala. Ker je - brezplačen. Kajti ljudje v današnji družbi cenijo le to, kar dobro plačajo.) Tako močan, da ti toplo priporočam, da ga prečitaš večkrat. V miru. In si vmes prebereš tudi letni predvid. Nato si vsakič pokloniš tistih petnajst čudežnih minut v tišini, miru in mirovanju.

 

Upam, da sem dovolj jasno zapisal, da je vsebina tvojega življenja: dogodki, način doživljanja, ... odvisna v večini le od tvoje poglavitne misli. Pojavlja se torej vprašanje, kaj je poglavitna misel. Na to vprašanje lahko odgovorim s primerom: Ko je človek lačen, išče hrano. Če je zelo lačen, išče kakršnokoli hrano. Če ga zebe, išče zatočišče, obleko, sončno svetlobo ali katerokoli telo ob katerem se ogreje: radiator, drug človek, topel kamen, pes,.... Poglavitna misel v prvem primeru je: hrana. V drugem primeru pa - toplota. Pomembno je torej, da v vsakem trentku dneva v sebi vzdržuješ tvojo poglavitno misel. Zaželeno je, da je oblikovana iz tvojih sanj - vendar mora biti zate uresničljiva (pa čeprav se drugim zdi, da ni mogoča). Da takšno misel oblikuješ dobro in tako, da te bo privabljala vsak dan, ti pomaga coaching. No, do konca januarja si coachinga najbrž ne privoščiš, kajti preveč aktivnosti te čaka. Prihodnje leto pa je najboljša situacija za coaching zate, saj si z njim lahko oblikuješ tvoje cilje, tvojo poglavitno misel tako, da jo dosežeš nekajkrat hitreje kot brez njega.

 

 

 

 

 

 

Pa še to:  Zanimivo je, da se veliko ljudi, ko so gostje v 9 KI hiši obnaša kot 'nerazvita devetka' - kot nerazvit človek rojen pod vplivom 9 KI energije Vijolični Ogenj 9: vehementno, bahavo, samovšečno, ... Verjame, da vse bistveno lahko naredi sam, brez pomoči drugih. 'Pomoč' raje uporablja, da mu drugi delajo medvedje usluge, da mu po domače rečeno 'odnašajo rit'. S takšnim načinom življenja se seveda odmikajo od svojih ciljev. Kajti razmišljanje, pravo razmišljanje - oblikovanje poglavitne misli in njeno ohranjanje - je najtežje delo za človeka. Zato se tega dela večina vešče izogiba. Ne bodi med njimi tudi ti!

 

 

 

 

 

 

 

My Image

Naredi teh 5 potez
in povečaj tvojo 
​​​​​​​osebno moč!

Odlični parfumi 
​​​​​​​za moške in ženske

My Image