Devetzvezdni KI​​​​​​​​​​​​​​

My Image

Pokloni mi ​​​​​​​kavo​​​​​​​

Nekaj je v zraku...

My Image

Lepo zagorjena polt
na naraven način

BREZ SONCA

Črna Prst 2 - Mesečni Predvid: November 2018

Vojko J Kalan

Čas v miru, tišini in mirovanju je poplačan več stokrat

 

Mesečna energija

 

Priprava

 

Letna 9 KI energija Rdeča Kovina 7  in tvoja lastna energija, ti dasta občutek, da zmoreš doseči karkoli in kadarkoli. Res je. Energija v mesecu novembru te hrani. Čutiš, kako te preveva, pa vendar vidiš, da ti moči zmanjka, ko hočeš od sebe preveč - posebej na telesni ravni in v družbi. In november ni čas za velike dosežke v materialnem svetu. To je zate bolj čas, da se počasi a dobro pripraviš na spremembe, za katere izveš (se jih pričneš zavedati) prihodnje leto. Zato zadihaj energijo meseca in leta. Užij jo in se nahrani z močjo, ki jo dobivaš vsak dan. In čeprav čutiš moč in sposobnost za velika in celo drzna dejanja k tvojim življenjskim ciljem, sedaj ni čas zanje. Ta čas pride že prihodnji mesec in v naslednjih dveh letih. Torej le počasi. Sedaj je čas za načrtovanje tega, kar želiš ukreniti v prihodnjih mesecih in čas, da si pridobiš tista znanja in sposobnosti, ki jih za te spremembe potrebuješ. Modro in počasi. Čas za navdušeno delovanje bo kaj kmalu tu. Že prihodnji mesec!   

 Okrepi se s prebivanjem prostega časa v naravi
 

Počutje in zdravje

 

Čas za krepitev telesa in duha

 

No, kar zadeva počutje je letošnje leto precej prijazno do tebe. To je dobro, ko se zavedaš šibkih točk tvojega počutja in ko deluješ tako, da počutje in zdravje izboljšaš. Če pa te to, da te življenje nežno boža, da ne nežno s teboj vodi k lenobi in k pozabljenju opozoril, na katere te je karma spomnila leta 2016, pa to zagotovo ni dobro. November je čas, da hveležno sprejemaš pomoč okolja, kolikor je le mogoče. Seveda so ljudje v tvoji bližini razvajeni s tvojim delovanjem, s tvojo neprenehno podporo povsod tam, kjer se ti zdi, da okolici lahko pomagaš. Na ta način so se mnogi v tvoji bližini razvadili in sprejemajo tvojo 'pomoč' tudi takrat, ko je ne potrebujejo.  November je čas, ko pomoč potrebuješ ti. Vsaj malo in vsaj včasih. To lahko dosežeš brez prošnje tako, da se ne mešaš v posle drugih in jim pustiš, da sami opravijo svoje delo. Ti pa naredi vse, da greš več v naravo, da si privoščiš čas, ko se lahko oddahneš in sprostiš; da si privoščiš čas, ko se pripravljaš na čakajoče spremembe in na podvige, ki jih bo potrebno kmalu opraviti. 

 

In, če nasvetom ne prisluhneš. Ko stvari počneš prehitro in s premalo premisleka, se ti življenje zatakne. Če ne prej, se vsaj takrat spomni na ta predvid in pojdi skozi življenje bolj polagoma. Kajti življenje človek gradi v svojem umu. Akcija je le zadnji člen v uresničevanju načrtov.

 

Ta mesec te lahko pogosto zebe - do kosti. Dober in pravi način ogrevanja je, da se nežno giblješ, imaš redne obroke hrane in reden počitek in spanje. Ne pregrevaj se pod tušem ali ob pečici. Najlepše se ogreješ ob telesu sočloveka.

 

Letos nate močno vpliva 9 KI energija Rdeča Kovina 7. V kombinaciji s tvojo osebno energijo nastane e9 KI energija Vijolični Ogenj9, ki povzroči, da dobesedno 'goriš' v aktivnosti, ki so včasih res potrebne, a dostikrat ne. Dobro bi bilo, da to svojo 'gorečnost', navdušenje usmeriš v izboljšanje počutja, izboljšanje odnosov s tvojimi bližnjimi tako, da temu posvetiš več časa. A ti ravno zaradi te goreče energije pogosto pozabljaš nase in celo na tvoje osnovne potrebe. Kar seveda ni dobro. Kajti le še tri mesece je do novega energijskega leta. Takrat stopiš pod vpliv energije preobrata, ko za dobre odločitve, ki bodo vplivale na vse tvoje nadaljno življenje potrebuješ energijo, moč in veliko modrosti. Kajti človek lahko naredi dobro odločitev le takrat, ko ima dovolj moči in je v dobrem psihofizičnem stanju - v dobrem počutju.

 

Februarja 2018 bo na voljo celoletni predvid na tej strani in še širši predvid v obliki celoletnega 9 KI koledarja. Vabim te, da se odločiš zanj.  Le poglej nazaj v letošnje leto in si zamisli, koliko boljše bi tvoje življenje teklo, ko bi ga zares upošteval-a!

 Izražanje občutkov naj bo brez očitkov.
 

Ljubezen in odnosi

 

Takoj, jasno in prijazno!

 

 

Že v odstavku o zdravju ti opisujem način, s katerim je dobro dostopati tako do sebe kot do drugih. Kajti način, odnos do drugih se prav nič ne razlikuje od odnosa, ki ga imaš do sebe. Tako je pomembno, da prav v vseh odnosih izraziš svoje počutje: Naj bo dobro in prijetno; naj bo to hvaležnost ali pa naj bo to nezadovoljstvo. Saj se že poznaš. Ko se v tebi nakopiči preveč dogodkov, s katerimi nisi zadovoljna, to le težko izraziš na prijeten in prijazen način. Kajti jezo dobiš vrnjeno z jezo; živčnost z živčnostjo; pretvarjanje s pretvarjanjem; iskrenost z iskrenostjo; nežnost z nežnostjo; odločnost z odločnostjo. Zato verjamem, da se strinjaš z mano, da je dobro in koristno (čeprav ni vedno prijetno), da to, kar drugim ni všeč pri našem delovanju, dobimo postreženo iskreno, nežno a odločno in prijazno. In takšen način najbolje deluje tudi za druge ljudi. Hkrati se v tebi ne bo 'kuhala' njihova zamera in odnosi bodo zato tekli veliko bolj gladko in prijazno.  

 

Če se ti zdi, da moraš soljudem na vsak način priskočiti na pomoč, najprej počakaj, da te za to zares zaprosijo. In tu ne sme biti razlog, da zadeve 'ne znajo' (saj se je tudi ne bodo naučili, če je ne bodo nikoli naredili). Kajti če tako razprodajaš svojo moč vsakomur in vsakič, ko te le prijazno pogledajo, ostaneš brez moči zase takrat, ko ti potrebuješ resnično pomoč. Pomagaj si torej sedaj. Pomagaj sebi tako, da napolniš tvojo dušo in telo.

 

 

 Načrtovanje ti prihrani veliko časa.


Življenjski cilji, posel, služba, denar

 

Zaključevanje

 

 

 

Gotovo letos že dalj časa čutiš, da se zate končuje pomembno življenjsko obdobje. Po drugi strani pa čutiš, da se mnogi tvoji cilji šele začenjajo uresničevati. Čutiš, da je na pragu čas, ko ti končno pričnejo uspevati tvoja življenjska prizadevanja. In res je tako. Ne le v poslu. Tudi v osebnem življenju. Tu ti polagam na srce, da premisliš sledeče: Ali je bolj pomembno, da slediš sebi in je tvoj posel, služba orodje za dosego tvojih ciljev, ali je obratno (kar bi rada videla država), da ti je posel, služba prvotnega pomena in osebno življenje oblikuješ po potrebah posla? Odgovor na to vprašanje je ključnega pomena za tvoje nadaljnje življenje, na tvoj uspeh in tvoje zadovoljstvo. Tvojo srečo in srečo tvojih bližnjih.

 

Kajti november zate ni čas za velike podvige v materialnem svetu, pa čeprav se ti morda zdi tako. Prehitre aktivnosti te lahko celo potisnejo za več mesecev za korak, dva bolj nazaj kot si v sedanjem trenutku.  Tako je bolje, da se na tvoje poslovne podvige sedaj z vso vnemo pripravljaš. Tako delaš načrte kot si pridobivaš veščine in znanja, ki jih za izvedbo tvojih načrtov potrebuješ v prihodnjih mesecih.

 

 

Prihodnje leto (po 4. februarju in naprej) je zate leto izzivov. Leto, ko odkriješ, kaj in kdo te v tvojem življenju ne zadovoljuje, ne izpolnjuje tistih osnovnih 'pogojev' skladnosti, privlačnosti, skupnega dobrega, da z njimi počneš to še v prihodnosti. Ta nezadovoljstva pogosto privrejo na dan nenapovedoma, sunkoma in so zelo močna. Ravno zato je toliko bolj pomembno, da čimveč neskladij rešiš sedaj in da že pričenjaš načrtovati pot k novim ciljem, ki jih že čutiš ali celo poznaš.    Čez dan bodi tukaj in sedaj. Potuj, ko si pokloniš petnajst minut v miru, tišini in mirovanju.

 

Potovanje, selitev

 

Vrt, polja, gozdovi, narava ...

 


V teoriji kozmologije Devetzvezdni KI, 9 KI mesec Rumena Prst 5 ni ugoden za potovanja za nikogar. To je čas, ko se vsak, ki potuje, odmika od svoje in od naše skupne karme. Torej se od karme umika - beži. Ko pa se vrača, se mu karmični dogodki 'zgoščajo', kar nekateri težko prenesejo, saj je gibanje k 9 KI energiji Rumena Prst 5 nevarno in se na tej poti pogosto dogajajo nesrečne situacije. Te človek sicer vidi (Japonci to imenujejo: 'Meč od spredaj.'), vendar se mu tem situacijam ni lahko izmakniti. Še manj ugodna je prejšnja situacija - ko človek potuje stran od 9 KI energije 5. Takrat se mu na pot postavijo neugodne situacije, ki jih ne more videti. ('Meč iz teme.' ali tudi 'Meč od zadaj.' - Že ime samo pove težo situacije.).

 

In seveda je tako kot vedno dobrodošla pot na vrt, na bližnji travnik in v gozd - v naravo. Ko jo sprejmeš takšno kot je, ti da energijo in moč in v tebi pričara čarobne trenutke, ki te hranijo vse tri zimske mesece tako, da laže in lepše dočakaš novo pomlad.

 

In, če se ti zdi, da moraš nekaj potovati, se peš ali s kolesom odpravi na 'potovanje' v bližnjo vas, v bližnji gozd ali k prijatelju.

 

Za daljše pot pa tako kot vsem drugim tudi tebi priporočam, da se ta mesec odpoveš daljšim potem (tako po času kot po razdalji). Sicer pa pravi ljudje sami pridejo k tebi. Tiste, ki pa jih želiš srečati in videti, jih pa pokliči!Tvoji cilji naj bodo opisani do zadnjega detajla. Noben cilj ni premajhen in noben cilj ni prevelik.

 

Pregled

 

Sanjaj in sanje zapiši

 


Pa ni dovolj le, da jih zapišeš. A, ko jih zapišeš se kmalu zaveš vsega, kar si zares želiš. In, ko veš, kaj si želiš, lahko načrtuješ kje, s kom, kakšne cilje imaš in do kdaj se jih odločiš uresničiti. Kot ti pišem v mnogih predvidih. Sedaj je tu najpomembnejših devet let tvojega življenja. Najpomembnejših zato, ker sedaj dokončuješ izgled tvojega življenja; 'piliš' in poliraš tvoje življenjske cilje. Od tega, kje in kako želiš živeti v prihodnjih dvajsetih letih pa do tega, kaj počneš, s kakšnimi ljudmi, v kakšnem okolju živiš; kako s temi ljudmi sodeluješ; kaj hočeš narediti za svet okoli tebe; do tvojega smisla in do tvojega bistva življenja. 

 

O vsem tem se odločaš vsak dan - s tvojimi drobnimi odločitvami, ki jih sprejemaš vsakodnevno. Vsaka odločitev te pelje bliže tvojim sanjam, ali pa te od tvojih vizij, od tvojih sanj oddaljuje. In človek dela dobre odločitve takrat, ko se dobro počuti v svoji koži. Tako je edina dobra odločitev, ko se ne počutiš dobro - da se odločiš, da narediš vse, da se počutiš dobro. Nato se za vsako drugo odločitev vprašaj: "Ali me ta odločitev približa mojim sanjam, mojim ciljem - ali me zaustavlja, da jih dosežem ali pa vodi celo stran od njih?

 

In, ko se odločiš tako ravnati, takšno ravnanje zahteva tvojo nenehno pozornost in budnost. Nič ne smeš delati 'avtomatsko', brez zavedanja. Zavedati se moraš za vsako tvoje dejanje, za vsako tvojo gesto. In, ko meniš, da se ne moreš odločiti - se zavedaj, da je to odločitev čakanja, odločitev zavlačevanja; odločitev, ki ustavi tvojo pot k tvojim ciljem. To je tvoja odločitev. In tako ne kaži s prstom na druge. Ti, edinole ti odločaš o tem, kam greš; kdaj se ustaviš in kdaj greš vstran ali k tvojim ciljem.

 

In november je odličen čas, da vse to premisliš in načrtuješ. Da si pokloniš čas in energijo, da se počutiš dobro v svoji koži in si dovoliš, da je ta občutek prevladujoč tudi, ko načrtuješ tvojo prihodnost. Naj te tvoje sanje privlačijo tako močno, da vzhičeno opišeš tudi, kako živiš v tvoji prihodnosti, kako se veselite, kako se radostite in kako soljudem s svojim primerom (namesto s tlako) pomagaš, da se tudi oni odpravijo na pot k svojim sanjam.

 

In, ko imaš občutek, da nimaš dovolj časa, se usedi za mizo, vzemi papir in svinčnik in napiši koliko časa porabiš za vsako stvar, ki jo počneš v običajnem dnevu. Če je potrebno, to napiši za vsak dan v tednu posebej: vstajanje, umivanje, rekreacija, zajtrk, pot na delo, branje novic, poslušanje radia, pitje kave, kajenje, čas za brskanje po netu, fb, yt, tv,... napiši prav vse in poleg napiši koliko časa porabiš za to opravilo. V sebi se vprašaj: "Kaj mi ta dejavnost prinaša?"; "Kaj mi odnaša?". Pri tem bodi pošten do sebe. Nato črtaj vse tiste dejavnosti, ki niso potrebne. Ali pa jih vsaj zmanjšaj. To je tiste, ki ti ne prinesejo ne energije, ne denarja in ne časa.  In kar naenkrat opaziš, da imaš časa ravno toliko kot vsak drugi, le razporediti ga je potrebno drugače. In nikar ne misli, da si 'multitasking'. Veliko več in bolje opraviš takrat, ko se posvetiš le eni stvari naenkrat.

 

Kajti svet ne pozna usmiljenja, če ga ne poznaš ti. In, če ti časa kljub temu, da daš na stran kopico nepotrebnih dejavnosti, še vedno primanjkuje, se za vsako dejavnost, ki jo opravljaš vprašaj: "Ali je to potrebno ali je nujno?". Kajti mnogi vse preveč časa vložijo v stvari, ki potrebne niso, a imajo občutek, da so nujne.


 

 

 

Svet te preveč ovira. Ne oviraj se še ti. Dovoli si skok!

 

Pa še to: Toplo ti priporočam, da si večkrat prebereš letni predvid. (A zate je in bo vse bolj pomemben predvid za leto 2019. O tem sem ti nekaj malega že povedal v tem predvidu.) Kajti ne morem dovolj poudariti, kako pomembno je vse, kar sem ti zapisal tukaj in vseh predvidih doslej. Kajti sam poznam in uporabljam kozmologijo Devetzvezdni KI že od leta 1990 in vsako leto znova vidim, da bi bil moral svoje ugotovitve uporabljati še bolj odgovorno in bolj dosledno.

 

Čeprav se najbrž ne strinjaš, je letošnje leto zate lahko in lahkotno. (Razen, če si ga ves čas otežuješ s tem, da se siliš v druge ljudi). To je čas, ko lahko karkoli želiš, narediš laže in v manj časa. Ravno zato je tako pomembno, da mesec november v največji meri posvetiš načrtovanju in učenju in odpravljanju neskladij na področjih s katerimi ne čutiš zadovoljstva.

 

Ko želiš vedeti celotno kombinacijo tvojih energij v času in v prostoru in se jih naučiti uporabljati jih tako da te energija podpre, da ti da moč, da te osveži in izboljša tvoje počutje. In ti pomaga stopiti na naslednji nivo, ko hočeš, da je narejeno več in, da delaš manj, da se življenje odvija bolj v smeri kot si želiš - delaj na sebi bolj kot deluješ za zdravje; delaj na sebi več kot delaš za posel; delaj na sebi bolj intenzivno kot delaš za odnose s soljudmi in svet zate ne bo več imel meja. Coaching ti pomaga, da to narediš hitreje in bolje in se naučiš delati na sebi bolj učinkovito. Najdi si coacha. Coaching je način, da vse to narediš hitreje in boljše. In, če se umiješ enkrat, ne boš čist vsak dan svojega življenja. Podobno velja za coaching!  

 

 

My Image

Naredi teh 5 potez
in povečaj tvojo 
​​​​​​​osebno moč!

Odlični parfumi 
​​​​​​​za moške in ženske

My Image